-
Indien u problemen ondervindt met uw lift, roltrap of automatische deur, gelieve contact met ons op te nemen.
-
Geen nood, tijdens het volgende onderhoud kunnen wij het voorwerp voor u recupereren. Dit is gratis.
Indien u niet wenst te wachten op het volgende onderhoud, kunnen wij voor u een betalende interventie creëren. De betaling gebeurt contant aan de technieker op het moment van de interventie.
Ons KONE Customer Care Center (KC3) kan deze interventie voor u creëren.
-
U kan deze informatie gemakkelijk vinden op ons KONE Online platform. Onder "Installaties" selecteert u de installatie waarvan u de volgende onderhoudsdatum wilt weten.
Vervolgens vindt u onder "Werkorders" het volgende geplande onderhoudsbezoek voor de betreffende installatie.
-
Voor al uw vragen betreffende uw facturen, kan u contact opnemen per e-mail (dunning@kone.com) of per telefoon (02/730.92.11 en dan optie 2 voor de facturatiedienst).
Indien u een kopie wenst van uw facturen gerelateerd aan onderhoudsactiviteiten, kan u deze ook steeds raadplegen en downloaden via ons digitaal klantenportaal KONE Online.
-
Voor nieuwe liften nodigen wij u uit een e-mail te sturen naar tenderrequest@kone.com met informatie over uw project. Zo kunnen wij een eerste analyse maken en vervolgens contact met u opnemen.
Voor elke andere KONE oplossing (roltrap, automatische deur, onderhoud of modernisering) kan u gebruik maken van ons contactformulier >>
-
Alle informatie over werken bij KONE vind je op de pagina Carrières.
U kan de actuele vacatures bekijken op www.kone.be/jobs
Interventie en documentatie
Liften, roltrappen en automatische deuren
-
Of het nu gaat om de installatie, de modernisering, vervanging of renovatie van een lift, of het onderhoud van een lift, de keuze van een liftoperator moet zorgvuldig worden overwogen en rekening houden met essentiële criteria.
-
Om te voldoen aan toegankelijkheids- en veiligheidsnormen zijn er minimumafmetingen voor liftkooien en de uitloophoogte voor de schachten.
-
Er zijn drie belangrijke normen voor de toegankelijkheid van liften, die betrekking hebben op afmetingen, indeling, installatie en veiligheid.
-
Een lift plaatsen in uw gebouw zorgt voor toegevoegde waarde en een verbeterde ervaring voor de gebruikers en bezoekers. Hoe weet u echter welke lift geschikt is voor uw project? We sommen enkele belangrijke aspecten op waar u rekening mee moet houden voordat u een lift kiest. Ook de KONE Elevator Planner kan u alvast op weg helpen bij het plannen van uw volgende project.
-
Liften en roltrappen zijn een onmisbaar onderdeel van verticaal transport in steden. Van residentieel en commercieel gebruik tot horeca- en industriële omgevingen, liften en roltrappen maken het bereiken van bepaalde plaatsen eenvoudiger – en snel. Maar hoe snel?
-
Hier volgt een kort overzicht met de verschillen tussen hydraulische en elektrische liften.
Installatie
-
Wanneer u de plannen voor het gebouw en het liftplan opstelt, of uw gebouw nu residentieel, professioneel of voor het publiek bestemd is, moet u voldoen aan een aantal normen betreffende de lift. Deze moet uiteraard voor iedereen toegankelijk en veilig zijn.
-
De installatie van een lift en de inbedrijfstelling ervan worden altijd uitgevoerd door een erkend installateur. Er zijn echter specifieke eisen waaraan de klant moet voldoen voordat het werk wordt uitgevoerd.
-
De bouwplaatslift is een lift die voorafgaand aan bouwwerkzaamheden wordt gebruikt om te voldoen aan mobiliteits- en veiligheidseisen en om de productiviteit te verhogen.
-
Toegangscontrole is een essentieel onderdeel van moderne gebouwen die grote aantallen bezoekers ontvangen. Het beveiligt de toegang tot het gebouw en helpt om verplaatsingen binnen het gebouw beter te beheren.
KONE People Flow Intelligence is bijvoorbeeld een verzameling van geconnecteerde oplossingen om verplaatsingen te optimaliseren. Dit pakket omvat toegangscontrole en bestemmingsbeheersystemen, evenals tools voor informatie en monitoring van installaties.
Onderhoud en modernisering
-
Met het oog op de veiligheid regelt de regelgeving strikt de voorwaarden en verplichtingen inzake het onderhoud van liften door hun eigenaars.
-
Elke eigenaar van een lift moet zijn installatie onderhouden om deze in gebruik te kunnen stellen (Het Koninklijk Besluit van 9 maart 2003 betreffende de veiligheid van liften heeft het onderscheid tussen liften voor privégebruik en liften voor professioneel gebruik opgeheven toen het in werking trad op 10 mei 2003), en moet daarom een onderhoudscontract voor de lift afsluiten met een gekwalificeerde dienstverlener. Alvorens een onderhoudscontract voor een lift te ondertekenen, moet worden nagegaan of alle minimale diensten en clausules worden nageleefd.
-
De onderhoudstechnieker van liften, die belast is met zowel routineonderhoud als correctieve acties, is de belangrijkste waarborg voor de veiligheid van de installaties. Als zodanig moeten zij over bepaalde essentiële kwaliteiten beschikken om te voldoen aan de eisen en verantwoordelijkheden die inherent zijn aan de functie van onderhoudstechnieker. Het is de taak van de liftoperator - of de dienstverlener die belast is met het onderhoud van de liften - om geschikte profielen te selecteren en de techniekers dag na dag te ondersteunen bij het verbeteren van hun vaardigheden.
-
De Europese norm EN 16005 plaatst de veiligheid van personen bij het gebruik van automatische deuren centraal en dient te worden gevolgd voor alle nieuwe installaties sinds 2013. Eén van de belangrijkste elementen is dat gebouweigenaren ervoor moeten zorgen dat automatische gebouwdeuren die onder de norm vallen goed worden onderhouden met het oog op veiligheid, betrouwbaarheid op de lange termijn en efficiëntie.
-
De FOD Economie schat dat er in België 85.000 liften in gebruik zijn. De helft van deze liften is ouder dan 25 jaar en bijna een kwart is al meer dan 40 jaar in gebruik. Om efficiënt te blijven, moet een lift ongeveer elke 25 jaar worden vervangen. Het is alsof de meeste Belgen nog steeds bellen met een Nokia 3310! Uiteraard kan de levensduur variëren, afhankelijk van het soort gebouw en het verkeer, het gebruik en de gedeeltelijke moderniseringswerkzaamheden die in de loop der tijd zijn uitgevoerd.