WELCOME TO KONE!

Are you interested in KONE as a corporate business or a career opportunity?

Corporate site

Would you like to find out more about the solutions available in your area, including the local contact information, on your respective KONE website?

Your suggested website is

United States

Ga naar website van land

Naar boven

Andere liftoplossingen

NIEUWE NORMEN VOOR VEILIGHEID EN TOEGANKELIJKHEID

Twee nieuwe Europese normen voor liftontwerp en productie brengen aanzienlijke voordelen mee op het gebied van veiligheid en toegankelijkheid voor zowel passagiers als servicemonteurs.

De eerste, EN81-20:2014, bevat herziene en bijgewerkte veiligheidseisen voor de bouw en installatie van liften. De tweede, EN81-50:2014, definieert de test- en onderzoekseisen voor bepaalde liftonderdelen.

De nieuwe normen verduidelijken en verbeteren de huidige eisen aan gebouwinterfaces. Zij vervangen de huidige normen EN 81-1 en EN 81-2, die in 1998 waren geïntroduceerd. Vanaf 31 augustus 2017 moet elke lift die in bedrijf wordt gesteld voldoen aan de nieuwe normen.

EN81-70 LIFTEN TOEGANKELIJKHEID

De norm EN81-70 definieert afmetingen van de liftkooiafmetingen en de interieuraccessoires die de toegang vergemakkelijken voor mensen die rolstoelen en loophulpmiddelen gebruiken. De KONE EcoSpace, MonoSpace 500, MonoSpace 700 en MiniSpace liften voldoen aan EN81-70.

EN81-71 VANDALISMEBESTENDIGE LIFTEN

De KONE MonoSpace 500 en KONE MonoSpace 700 liften voldoen aan EN81-71 in gebouwen die blootstaan aan vandalisme. Vandalismebestendige oplossingen bevatten materialen en accessoires die duurzaam, beperkt brandbaar en waterbestendig zijn.

EN81-72 BRANDWEERLIFTEN

Wij hebben een complete oplossing voor brandweerliften (EN 81-72), die is uitgerust met dakluiken en ladders voor reddingswerkzaamheden. Elektrische onderdelen in de schacht en in de kooi zijn beschermd tegen spatwater. Deze oplossing is mogelijk voor KONE MonoSpace 500 en MonoSpace 700.

Tools en downloads

Meer tools en downloads

Gerelateerd