10 manieren waarop een Car Designer Tool jou helpt de perfecte lift voor jouw gebouw te creëren

Elevator car designers of tools voor het ontwerp van liftkooien: laat mij vertellen hoe je jouw creatieve proces een boost kan geven door gebruik te maken van de online tools van KONE om precies die liftinrichting te creëren die bij jouw totaalvisie past.

Welkom bij mijn derde blog over de online plannings- en ontwerptools van KONE. Je bent nog steeds hier, dus ik denk dat ik jouw aandacht heb.

Goed zo! Laten we het nu eens over esthetiek hebben. Dit onderwerp past helemaal in jouw straatje.

De vorige keer ben ik dieper ingegaan op het planningsproces en de vele manieren waarop KONE Elevator Planner, KONE Escalator Planner en KONE Car Designer het leven eenvoudiger kunnen maken door het rekenwerk voor jou te doen en jouw energie vrij te maken voor de meer fantasierijke fasen van het ontwerpen van een gebouw.

Deze keer duik ik dieper in de wereld van ontwerpers en deel ik hoe de KONE Car Designer jou kan helpen jouw creatieve visie te realiseren door jou te laten spelen met verschillende kleuren, materialen, functionele oplossingen, verlichting en andere stylingopties.

De tool, die beschikbaar is als webtool en mobiele app, stelt je niet alleen in staat om kant-en-klare alternatieven uit het designaanbod van KONE - het meest uitgebreide en flexibele op de markt - te mixen en te matchen, maar geeft je ook een voorproefje van de complete gebruikerservaring met een zeer hoge mate van nauwkeurigheid.

Je kan letterlijk zien, voelen en plannen hoe jouw lift in het gebouw zal passen en hoe verplaatsingen in jouw toekomstige lift voelen.

Met volledige 3D-weergaven is de visualisatiekwaliteit geweldig en de tool werkt vlot en snel op uw computer, telefoon of tablet. KONE Car Designer is de enige echte 3D-tool voor liftontwerp die momenteel op de markt verkrijgbaar is.

Dus, zonder verder oponthoud, laten we een kijkje nemen!

Het creëren van de perfecte lift

De car designer tool geeft je een voorproefje van de volledige gebruikerservaring met een zeer hoge mate van nauwkeurigheid.
De car designer tool geeft je een voorproefje van de volledige gebruikerservaring met een zeer hoge mate van nauwkeurigheid.

Elke lift heeft een look en feel die waarde creëert... of net niet...

Het hangt er allemaal vanaf hoeveel aandacht en moeite er in het ontwerpproces is gestoken. Jouw lift kan het stijlvolle element zijn die het "wow"-effect van jouw gebouw compleet maakt - de kers op de taart, zogezegd - of het kan een weinig uitnodigende, claustrofobische stalen doos zijn die de ervaring van de bezoeker bederft als hij van de lobby naar de andere verdiepingen gaat.

Het heeft geen zin je handen in de lucht te steken en te zeggen: "Maar ik wist niet dat het er zo uit zou komen te zien". Dat is geen geldig excuus, want de KONE Car Designer tool laat je EXACT zien hoe de lift eruit zal zien en of hij bij de stijl van het gebouw past.

Natuurlijk zijn er bepaalde projecten waarbij het liftontwerp draait om functionele prioriteiten. In ziekenhuizen bijvoorbeeld is het uiterlijk van de lift minder belangrijk dan zaken als duurzaamheid, hygiëne en eenvoudig te reinigen componenten en materialen. In gebouwen voor groepen zoals ouderen of slechtzienden is het belangrijk om grote contrasten tussen verschillende elementen aan te brengen om de navigatie te vergemakkelijken. Het gaat er niet altijd om dat dingen er mooi uitzien - soms komt de functie op de eerste plaats, en wat werkt voor de doelgroep.

Bij andere projecten gaat het meer om het bieden van een geavanceerde gebruikerservaring die het imago of het merk van een bedrijf ondersteunt.

Wat het geval ook is, je kan de KONE Car Designer-tools gebruiken om te onderzoeken, te testen en te bepalen of jouw lift aan jouw behoeften voldoet en de door jou gewenste functies ondersteunt.

De keuze is dus aan jou. Wil je een optimale functionele ervaring bieden of een halfbakken compromis? Wil je de esthetische aantrekkingskracht van het gebouw ondermijnen met een lift die een "meh" ervaring biedt, of wil je jouw ontwerp opwaarderen door elementen op te nemen die jouw creatieve visie naar een hoger niveau tillen?

De KONE Car Designer-tools kunnen in elk stadium van het proces van gebouwontwerp, planning en aanschaf van installaties voor nieuwe of bestaande gebouwen worden gebruikt. Het KONE-aanbod omvat een groot aantal producten die geschikt zijn voor nieuwbouw, volledige vervanging of zelfs alleen het vernieuwen van het uiterlijk van de bestaande lift.

Hier lees je hoe de KONE Car Designer jou kan helpen.

1. Waar moet ik beginnen? Laat de tool je inspireren!

De Car Designer tool kan je helpen de juiste richting voor jouw ontwerp te vinden.
De Car Designer tool kan je helpen de juiste richting voor jouw ontwerp te vinden.

In de vroege stadia van conceptontwerp en planning kan de KONE Car Designer je helpen verschillende alternatieven te verkennen - met andere woorden, het laat je zien wat er mogelijk is en welke opties er voor jou klaarliggen om uit te kiezen. Dit kan gemakkelijk worden gedaan met behulp van de kant-en-klare ontwerpthema's van KONE, die in drie categorieën voorbeelden bieden van fantastisch uitziende liftinterieurs. Zo is er "Natural Wellness", waarin natuurlijke materialen en een op de natuur geïnspireerde sfeer centraal staan. Dan is er "Creative Life", dat een verfrissende, energieke sfeer benadrukt. En er is "Modern Heritage", dat hedendaagse trends combineert met lokaal erfgoed. Het gebruik van deze thema's is een eenvoudige manier om te beginnen met het vinden van de juiste richting voor jouw ontwerp. In de vervolgfasen kan je de details aanpassen naar jouw smaak en behoeften.

2. Of doe het zelf... in 3D

KONE's uitgebreide selectie patronen, kleuren en materialen zijn zeer aanpasbaar, zodat je gemakkelijk een combinatie kan vinden die bij jouw visie past, of het effect dat je wenst nu subtiel of impactvol is. Maar voor ontwerpers die liever hun eigen gang gaan, is er nog een alternatief: begin met een blanco canvas en ontwerp jouw lift helemaal vanaf nul. Als je voor deze optie kiest, kan je de tool gebruiken om jouw lift van begin tot eind volgens jouw eigen voorkeuren op te bouwen en om jouw ontwerp stukje bij beetje in 3D tot leven te zien komen.

3. Materialen maken het verschil

De tool helpt je de juiste materialen te kiezen die zowel aan jouw architecturale visie als aan jouw gezondheids- en veiligheidsbehoeften beantwoorden.
De tool helpt je de juiste materialen te kiezen die zowel aan jouw architecturale visie als aan jouw gezondheids- en veiligheidsbehoeften beantwoorden.

De materialen die je kiest voor de wanden en het plafond zullen uiteraard een grote invloed hebben op hoe jouw lift er uiteindelijk zal uitzien. De KONE Car designer biedt een breed scala aan alternatieven waaruit je kan kiezen, en je kan jouw selecties verfijnen tot in de kleinste details, zoals de afwerking van het plafond en de kleuren van de lampen. De tool helpt je niet alleen bij het ontwerpen van een kooi-interieur dat perfect past bij jouw architectonische visie, maar helpt je ook bij het kiezen van materialen die gemakkelijk te reinigen en te onderhouden zijn, inclusief innovatieve anti-vingerafdruk en anti-bacteriële oppervlakken.

4. Aangepaste signalisatie en high-tech bestemmingscontrole

Functionele, visueel aantrekkelijke signalisatie kan een verrassend grote impact hebben op de gebruikerservaring. KONE biedt een breed scala aan signalisatieopties om een duidelijke geleiding en gebruiksgemak te garanderen. Dit omvat inbouw- en opbouwtoestellen die passen bij elke ontwerpvisie, inclusief vandalismebestendige functies en opties voor slechtzienden. Je kan kiezen voor één set drukknoppen in de kooi, of voor maximaal vier sets op verschillende locaties. Of, als je liever high-tech gaat, kan je kiezen voor een bestemmingscontrolesysteem, waarmee gebruikers hun verdieping meteen kunnen selecteren vanaf een bedieningspaneel aan de buitenkant of met een mobiele app.

5. Laat jouw design stralen met impactvolle verlichting

Verbeter de toekomstige gebruikerservaring door verschillende verlichtingsopties te testen om de beste sfeer te bepalen.
Verbeter de toekomstige gebruikerservaring door verschillende verlichtingsopties te testen om de beste sfeer te bepalen.

Als er één ding is dat een geweldig ontwerp volledig kan verpesten, dan is het wel slechte verlichting. De tools van KONE helpen je precies de juiste sfeer te creëren door je in staat te stellen te testen hoe verschillende kleuren en verlichtingseffecten jouw ontwerp zullen beïnvloeden. Test en zie zelf hoe diffuse, directe en indirecte verlichting kan worden gecombineerd om inspirerende, stimulerende of kalmerende effecten te bereiken.

6. Een infotainmentscherm kan voor de finishing touch zorgen!

KONE infotainmentschermen zijn een geweldige manier om passagiers te vermaken en te informeren door gebouweigenaren in staat te stellen om volledig aanpasbare multimedia en webgebaseerde content te delen, of zelfs om veiligheids- en gebouwgerelateerde informatie in liftkooien te delen. Een net, duidelijk infotainmentscherm voor in de kooi voegt ook een aantrekkelijke final touch toe aan jouw kooi-ontwerp. Test en zie hoe een scherm er in jouw liftkooi uit zou zien!

7. Functionele details voor speciale doelgroepen

Ook toegankelijkheids- en veiligheidskwesties zijn eenvoudig te plannen met de KONE Car Designer, die je helpt bij het bepalen van belangrijke details zoals of en waar er leuningen in de liftkooi moeten worden geplaatst, of er een liftstoel moet komen zodat oudere passagiers even kunnen rusten tijdens hun liftrit en of/waar er spiegels moeten worden geplaatst om een veilige uitstap voor rolstoelgebruikers te ondersteunen. Al deze elementen hebben een invloed op zowel de functionele prestaties als de visuele impact van de lift.

8. Geweldige liftkooi... maar de verdieping telt ook!

Bekijk van tevoren de ontwerpopties voor de overloop, zodat de lobby van het gebouw en de visuals op de vloer met elkaar overeenkomen.
Bekijk van tevoren de ontwerpopties voor de overloop, zodat de lobby van het gebouw en de visuals op de vloer met elkaar overeenkomen.

Het toepassingsgebied van de KONE Car Designer is niet beperkt tot het interieur van de liftkooi. De tool biedt ook een keuze aan visuele elementen om het ontwerp van de verdieping te verbeteren. Dit is geen onbelangrijke kwestie, aangezien de aanlanding bepaalt hoe de lift in de lobby en het vloerbeeld van het gebouw past. Het type, de hoeveelheid en de positie van de liftgeleiders, de oproepposten en de deurframes kunnen eenvoudig worden ontworpen in de 3D-verdiepingsweergave van KONE Car Designer, waarmee je ook kant-en-klare verdiepingsvisualisaties kan bekijken om je te helpen een beeld te vormen van hoe de buitenkant van jouw lift er uiteindelijk uit zal zien.

9. Importeer op maat gemaakte details

Als het brede aanbod van KONE niet precies de afwerkingen of details biedt die je zoekt, kan je de functie “aangepaste materialen” gebruiken om je eigen op maat gemaakte afwerkingen voor de wanden en vloerbedekking van de lift te importeren en te ontwerpen. Je kan zelfs speciale materialen importeren voor de wanden en vloer van het bordes om ervoor te zorgen dat de buitenkant van de lift visueel harmonieert met de omgeving.

10. Klaar... Deel nu je visie!

Als jouw ontwerp klaar is, kan je de ontwerpdocumenten eenvoudig downloaden en naar andere belanghebbenden sturen voor feedback en goedkeuring. Je kan ze zelfs doorsturen naar leveranciers om een aanbesteding te starten. Of, nog beter, je kan de link rechtstreeks in de tool delen, zodat andere gebruikers een 3D-versie van jouw ontwerp kunnen bekijken en de elementen ervan zo nodig kunnen wijzigen. Een dergelijk diepgaand niveau van digitale samenwerking in liftontwerp is nu mogelijk - en alleen met de onlangs uitgebreide KONE Car Designer-tools.

Nog iets: het ontwerp van de KONE DX (Digital Experience) Class-liften heeft onlangs vier prijzen gewonnen in de gerenommeerde Red Dot Award Product Design-wedstrijd. De interieurcollectie van de KONE DX Class liften en het concept van de KONE DX Class digitale ervaringslift werden bekroond voor hun uitstekende ontwerpkenmerken, innovativiteit en slimme elementen.

Om een lang verhaal kort te maken: KONE begrijpt wat design is.

Volg me de volgende keer weer, dan zal ik delen wat jouw collega's, collega-architecten en ontwerpers, zeggen over de online plannings- en ontwerptools van KONE.

Aleksi M

Voor meer informatie over KONE gebruikerservaring, materialen en ontwerpthema's en voorontwerpen, bezoek hier.

Over mij

Mijn naam is Aleksi Marjamäki en ik ben verantwoordelijk voor KONE customer-facing tools voor architecten en ontwerpers. Ik werk al 16 jaar voor KONE, dat is eigenlijk mijn hele professionele leven. Mijn achtergrond is marketing, dus ik ben geen "tech guy", maar als eigenaar van een zeer oude motorfiets, ben ik langzaam veranderd in een monteur (niet uit vrije wil, maar meer uit noodzaak). Om eerlijk te zijn, weet ik waarschijnlijk meer van standup comedy dan van techniek, maar wat mij betreft ben ik daardoor de perfecte "expert" om uit te leggen hoe architecten voordeel kunnen halen uit het gebruik van KONE-tools. De reden waarom deze tools zo onmisbaar zijn, is juist omdat niet iedereen een ingenieur is! Ik niet, jij niet, zelfs de legendarische Alvar Aalto niet. En als je het mij vraagt, had zelfs Aalto een paar ontwerprampen kunnen voorkomen als KONE-tools in zijn tijd beschikbaar waren geweest!

Afbeelding

Naam: Aleksi Marjamäki

Woonplaats: Ik kom uit een klein stadje genaamd Ulvila in de buurt van Pori aan de westkust van Finland.

Opleiding: Ik heb gestudeerd aan de Universiteit van Oulu en daarna aan de Universiteit van Tampere. Mijn hoofdvak was marketing, maar ik heb ook strategie en boekhouding gestudeerd.

Professionele rol: Ik ben lid van het Global New Equipment Business Development team van KONE. Ik ben verantwoordelijk voor tools zoals de Elevator and Escalator Planner en Car Designer tools voor het detailleren van de visuals van liften, evenals een paar andere klantgerichte tools die we momenteel aan het testen zijn.

Werkgeschiedenis: Ik ben in 2005 begonnen aan KONE's International Trainee Program (ITP) in Den Haag, Nederland. Ik heb ook gewerkt als business development manager bij KONE Great Britain in de tijd dat Building Information Modeling (BIM) een opkomende trend werd in het ontwerpen van gebouwen en samenwerking.

Hobby's: Ik doe sinds 2016 aan CrossFit. Ik snowboard ook een paar keer per jaar. Ik wacht tot COVID voorbij is zodat ik weer kan gaan skiën in de Alpen. Ik heb ook een boot en een motor en breng graag warme zomeravonden door varend rond de eilanden van Helsinki of cruisend door de stad op mijn motor.

Hoe ik me ontspan: Ik luister naar veel podcasts, sommige meer professioneel, maar meestal terloops levenslessen. Ik hou ook erg van stand-upcomedy - kijken en luisteren, niet zelf doen.

Wie inspireert me: Mijn zoon Oiva, die acht is, en mijn dochter Anni, die in juli vijf is geworden.

Cookies

We gebruiken cookies om de functionaliteit van de site te optimaliseren en om u de best mogelijke ervaring te geven tijdens het surfen op onze site. Als u hiermee akkoord gaat en alle cookies accepteert, hoeft u alleen maar op de knop 'Accepteren' te klikken. U kan ook onze privacyverklaring bekijken.

WELCOME TO KONE!

Are you interested in KONE as a corporate business or a career opportunity?

Corporate site

Would you like to find out more about the solutions available in your area, including the local contact information, on your respective KONE website?

Your suggested website is

United States

Ga naar website van land